kepada si Dia


Bakal teman hidupku,
Aku diamanahkan kepada kamu,
Daripada bapaku sebagai wali,
Kepada kamu sebagai suami.

Bakal teman hidupku,
Maafkan aku jika tak seperti yang kamu mahu,
Maafkan juga segala tingkah laku ku,
Kerana...
Aku juga manusia biasa seperti kamu.

Bakal teman hidupku,
Ku pinta pada mu,
Bimbinglah aku,
Ke jalan yang satu,
Jalan yang lurus walau jauh beribu batu.

Bakal teman hidupku,
Maafkan segala cacat celaku,
Maafkan terkasarnya bahasaku,
Maafkan segala salah silapku.

Bakal teman hidupku,
Hanya satu yang ku pinta darimu,
Jagalah aku,
Sayangilah aku,
Dan...
Jujurlah padaku.


hehehe...saje je post bnde ni...sape lah bakal teman hidup aku tu ek...:p

bila tengah rajin..

hehehe...dah lame tinggal cik blog..baru ni terase nak blog walking..emm..nak cite ape ek? banyak rasenye nak cite...tapi tak tau nak cite yg mane satu...huhuhu...hah! ingat dah...mau cite pasal order dr FELDA AGRICULTURAL hari tu...agak banyak la jugak...cuba teka bape?hehe..semuanya 1400 pcs..coklat2 yang ditempah siap dalam masa seminggu je..tp nak packing, kotak pulak tak siap lagi..kakak aku kate, maybe tak leh tido sebab kene packing coklat tu semua dalam masa 1 hari je..perghh...parah ni..aku dah terbayang-bayang dalam otak aku..mesti kene OT ni...memang betul pon...kotak siap 15hb...orang FELDA tu nak 16hb..

nak tak nak, terpaksa la korbankan masa untuk aku online (biasenye aku online malam je ). huhuhu...tapi takpe, ade gaji menanti...hohoho...


aku lupe plak nak letak gmbar..hehehe...ni die gmbr coklat tu...:D..RM10.00 each..sape2 yang berminat nak tempah coklat untuk wedding or dinner and ape2 aje la..rajin2 kan la jari anda untuk klik coklat4u ni..


i need a vacationnn...!!!! uuuuwaaaaaa....bosan sungguh rasenye ble terperap dalam kampung ni...sesekali nak gak keluar menghirup udara segar...(ececeh..poyo betol ayat...hahaha). jeles la tengok orang lain meluangkan masa bersama keluarga diorang..(ayat poyo lagi ;p) . biasenye bila tibanya bulan 12, kakak2 aku akan plan nak bercuti ke mana...tapi nampaknye tahun ni maybe takde gi mana2 kot...sedih2..hmmm...takpela...semua orang dok bz je...alangkah seronoknya kalau dpt g mandi kat air terjun...perggghhh...mesti best ! alangkah bagusnya kalau dapat g....BUKIT GAMBANG WATERPARK !


CoCo Beach


Penguins Island ( only suitable for kids-not for me ;p)


Tree top hill slides ( cam best jek. hehee )


nak g !! bile la dpt g ek???huhuhu...takpe...sabar2...tak lame lagi...emm...tahun lepas kitorang g LOST WORLD OF TAMBUN . seronok la gak...dapat la release tension kejap..:p tapi rasenye takde ambik gambar kot...time tu semua orang g...kecuali abg, mak dan abah aku...best2!!harap2 tahun depan dapat la g bercuti...huhu..

akhirnye....

lamenye aku tggalkan blog ni...maklum la bz...hehehe...emm....actually, aku nak cite psal RESULT aku...fuhhh...dgn penuh rase bersyukur nye...aku xde repeat pape subjek especially BEL 311...hahahah...alangkah leganya sbb x repeat...dan aku sgt gembira dgn result yg aku dpt..aku rase mcm xpercaye !!! naik mendadak gler ! huhuhu...syukur kpd NYA...and aku gak berterima kasih kpd kwn2 ku...yg dah byk ajar aku..hmmm...kalau x, aku xkan dpt result yg bgus cmni..(bagus la gak dr sem2 lepas...huhuhu).tp...aku kenekan tingkatkan usaha utk naikkan pointer CGPA aku...hmmm...caiyok2!! gambate !




http://www.emocutez.com
http://www.emocutez.com

Aku Yang Dulu Kau CInta




Waktu engkau masih kanak-kanak kau laksana kawan sejatiku,
dengan wudhu', aku kau sentuh dalam keadaan suci, aku kau pegang aku kau junjung dan kau pelajari aku
engkau baca dengan suara lirih ataupun keras setiap hari setelah selesai engkau menciumku mesra.

Sekarang engkau telah dewasa...nampaknya engkau sudah tidak berminat padaku adakah aku hanya bacaan usang tinggalan sejarah??menurutmu aku mungkin bahan bacaan,yang tidak menambah pengetahuanmu atau, menurutmu aku hanya untuk anak kecil yang belajar mengaji...

Sekarang aku tersimpan rapi sekali,hinggakan engkau lupa dimana aku tersimpan. aku engkau anggap sebagai pengisi stormu  kadangkala aku dijadikan mas kahwin agar engkau dianggap bertaqwa atau aku kau buat penangkal untuk menakuti iblis dan syaitan

Kini...aku lebih banyak tersingkir dibiarkan dalam kesendirian, kesepian...di dalam almari, di dalam laci aku engkau pendamkan

dulu pagi-pagi, surah yang ada padaku engkau baca beberapa halaman diwaktu petang, aku kau baca beramai-ramai bersama temanmu disurau

sekarang...seawal pagi sambil minum kopi..engkau baca surat khabar
waktu lapang engkau membaca buku karangan manusia
sedangkan, kau yang berisi ayat-ayat yang datang dari Allah Azzawajalla,
engkau abaikan dan engkau alpakan,waktu berangkat kerjapun kadang-kadang enkau lupa membaca pembukaku(bismillahirrahmanirrahim)

di dalam perjalanan engkau lebih asyik menikmati muzik duniawi
tiada kaset yang berisi ayat Allah di dalam keretamu
sepanjang perjalanan, radiomu tertuju ke stesen radio kesukaanmu...mengasyikkan...

di meja kerjamu tiada aku untuk dibaca sebelum mulai kerjadi kompuetrmu terputar muzik kesukaanmu jarang sekali engkau putar ayat-ayatku, e-mail temanmu yang ada ayat-ayatku engkau abaikan
engkau terlalu sibuk dengan urusan duniamu
benarlah dugaanku bahawa engkau kini hampir-hampir melupakanku

bila malam tiba engkau tahan bersekang mata berjam-jam di depan tv
menonton siaran televisyen
di depan computer berjam-jam engkau betah duduk
hanya sekadar membaca berita murahan dan gambar sampah
waktu pun cepat berlalu

Aku semakin kusam dalam laci-laci mu
Mengumpul debu atau mungkin dimakan hama
Seingatku, hanya awal Ramadhan engkau membacaku kembali
Itupun hanya beberapa lembar dariku
Dengan lafaz dan suara yang tidak semerdu dulu
Engkau pun kini terangkak-rangkak ketika membaca ku atau waktu kematian saudara atau taulan mu

Bila engkau di kubur sendirian menunggu sampai kiamat tiba
Engkau akan diperiksa oleh para malaikat suruhanNya
Apakah TV, radio, hiburan atau komputer dapat menolong mu?
Yang pasti ayat-ayat Allah s.w.t yang ada pada ku menolong mu
Itu janji tuhanmu, Allah s.w.t

Sekarang engkau begitu enteng membuang waktumu….
Setiap saat berlalu…
Dan akhirnya…
Kubur yang setia mununggu mu
Engkau pasti kembali, kembali kepada Tuhanmu
Jika Aku engkau baca selalu dan engkau hayati
Di kuburmu nanti…

Aku akan datang sebagai pemuda yang gagah dan nan tampan.
Yang akan membantu engkau membela diri
Dalam perjalanan ke alam akhirat.
Dan Akulah ‘Al-Quran’, kitab sucimu
Yang senantiasa setia menemani dan melindungimu.
Peganglah Aku kembali…bacalah aku kembali setiap hari.

Kerana ayat-ayat yang ada padaku adalah ayat-ayat suci.
Yang berasal dari Allah Azzawajalla
Tuhan yang Maha Pengasih dan Maha Pemurah
Yang disampaikan oleh Jibril melalui Rasulmu
Keluarkanlah segera aku dari almari, lacimu….
Letakkanlah Aku selalu didepan meja kerjamu
Agar engkau senantiasa mengingat Tuhanmu
Sentuhilah Aku kembali….

Baca dan pelajarilah Aku….
Setiap datangnya pagi, petang dan malam hari walau secebis ayat
Seperti dulu…waktu engkau masih kecil
Di surau kecil kampong mu yang damai
Jangan Aku engkau biarkan sendiri…..
Dalam bisu dan sepi…..


p/ s : untuk renungan bersama...

hebat !

Akak/makcik  ni memang terbaik punyer.Dia selamba je celup tangan dalam minyak panas tu.Macam basuh tangan pun ada.Dengar cerita akak/makcik ni dapat super power ni selepas dia mendengar bisikan,Bisikan apa xpast plak..Video diambk masa pameran MAHA 2010

video

gler comel kucing ni !!!

video






ade sorg mmbe share video ni kat fb..so nak gak la share kat sini...hehehe...bg peminat2 kucing..mst FALL in LOVE ngan kucing ni....hahaha...comel gler...geram je..rase nak cubit2 pon ade..kalau la dpt kucing camni...huhuhu




                                        http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

banduan yg pandai

Ada seorang Aceh dari kabupaten Pidie, menulis surat ke anaknya yang ada dipenjara Nusa Kambangan karena dituduh terlibat GAM (Gerakan Aceh Merdeka).


Bunyinya: “Hasan, bapakmu ini sudah tua, sekarang sedang musim tanam jagung, dan kamu ditahan di penjara pula, siapa yang mau bantu bapak mencangkul kebun jagung ini?”



Eh, anaknya membalas surat itu beberapa minggu kemudian. “Demi Tuhan, jangan cangkul itu kebun, saya tanam senjata di sana,” kata si anak dalam surat itu.



Rupanya surat itu disensor pihak rumah tahanan, maka keesokan harinya setelah si bapak terima surat, datang satu peleton tentara dari kota Medan.

Tanpa banyak bicara mereka segera ke kebun jagung dan sibuk seharian mencangkul tanah di kebun tersebut. Setelah mereka pergi, kembali si bapak tulis surat ke anaknya.



“Hasan, setelah bapak terima suratmu, datang satu peleton tentara mencari senjata di kebun jagung kita, namun tanpa hasil. Apa yang harus bapak lakukan sekarang?”



Si anak kembali membalas surat tersebut, “Sekarang bapak mulai tanam jagung aja, kan udah dicangkul sama tentara, dan jangan lupa ngucapin terima kasih sama mereka.”



Pihak rumah tahanan yang menyensor surat ini langsung pengsan.




...............................http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com...............................................

aktiviti wajib dikala cuti sem :)


http://www.emocutez.com pada sape2 yg sudi lawat blog aku yg xseberape ni...hehehe..nak tau ape aktiviti aku time cuti sem?mkn tdo,men game,on9..http://www.emocutez.com maen2 je...hihihi..aku kene keje kat kedai family aku..keje yg slalu aku wat membalut coklat barhttp://www.emocutez.com.kadang2 bosan gak wat keje yang same..so smlm aku start try menjinakkan diri dalam seni mewarna http://www.emocutez.comhihihi..mewarna ape?


mewarna LOLICHOC !! meh kte tgk ape jenis2 lolichoc yg aku da wat..


yg love tu je aku wat ;p
bkn ni je....ade lg...

baru wat pg td :)

setakat ni tu jela yang aku wat...cantik x???http://www.emocutez.com aku ske tgk...tp ade gak yg xjd..http://www.emocutez.comgeram je rasenye..xpe2..yg pnting aku rajin wat..lame2 mst pandai kan?
http://www.emocutez.com

hari baru bulan baru ;)

http://www.emocutez.com
yeahhh !!! akhirnye tercapai gak niat aku nak wat blog.. emm..aku wat blog ni sbb dah bosan ngan fb...dah xtau nak watpe kat situ..huhuhu..and aku suke tgk blog org...ble tgk dorg punye, terase cm nak wat blog sendri..tp..xtau nak tulis ape emm...nnt la aku fikirkan..hehe
http://www.emocutez.com
still thinking

let's exchange link !